Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İki Renkli Arası Çikolata Dolgulu Kurabiye

İki Renkli Arası Çikolata Dolgulu Kurabiye
0
39

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
iki-renkli-arasi-cikolata-dolgulu-kurabiye-12.jpg

İki Renkli Ortası Çikolata Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

• 100 gram margarin yahut tereyağ
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • Yaklaşık 2 buçuk-3 su bardağı un
Ortası için;
  • 1 çay bardağına yakın damla çikolata

İki Renkli Ortası Çikolata Dolgulu Kurabiye Tanımı Yapılışı

1. Yoğurma kabınıza oda sıcaklığında ki margarini ve un hariç öbür gereçleri ekleyelim.
  2. 1 buçuk su bardağı un ekleyelim hal verilemeyecek kıvamda ise fazladan un koyabilirsiniz.
  3. Hazır olan harcın yarısını öteki bir kaseye aktaralım ve içerisine kakaonun yarısını ek edip karıştıralım.
  4. Şayet kakao yetmez ise geri kalanı da koyup karıştırabilirsiniz.
  5. İki hamur hazır olduktan sonra fındıktan biraz büyük modül koparıp yuvarlayalım.
  6. Kakaolu olandan da alıp tıpkı biçimde hazırlayalım.
  7. Sonra da iki beyaz iki kakaoluyu yan yana getirip ortasına da 2-3 damla çikolata atarak elimiz ile sıkıştırıp bastırarak yuvarlayalım.
  8. Böylelikle ikisi de birbirine yapışmış bütün bir hal alacaktır. (ben bütün modülleri küçük küçük hazır ettikten sonra birleştirme sürecine geçtim çok daha kolay oldu size de tavsiye ederim).
  9. Tepsiye yağlı kağıt serelim ve bütün hamurları bu halde hazırlayıp dizelim.
  10. 180 derece ısınmış fırında ortalama 20-25 dakika kadar pişirip fırından alalım.
  11.  Kakao hamuru sertleştirdiği için hamur yoğururken en az yarım çay bardağı un eklenecek kıvamdayken ayırırsanız kurabiyeniz sert olmaz.
  12.  Ben bu kadar yaygın olarak pişeceğini düşünmemiştim. Tepsiye dizerken ortalarını benim yaptığımdan daha açık bırakırsanız çok daha hoş form alacak birbirine yapışmayacaktır. ☺️.
Deneyecek olan herkese afiyet olsun ????????.

858,499Konular
982,575Mesajlar
30,326Kullanıcılar
verliaqwSon üye
Üst Alt