İki Renkli Ortası Çikolata Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram margarin yahut tereyağ
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- Yaklaşık 2 buçuk-3 su bardağı un
- 1 çay bardağına yakın damla çikolata
İki Renkli Ortası Çikolata Dolgulu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabınıza oda sıcaklığında ki margarini ve un hariç öbür gereçleri ekleyelim.
- 1 buçuk su bardağı un ekleyelim hal verilemeyecek kıvamda ise fazladan un koyabilirsiniz.
- Hazır olan harcın yarısını öteki bir kaseye aktaralım ve içerisine kakaonun yarısını ek edip karıştıralım.
- Şayet kakao yetmez ise geri kalanı da koyup karıştırabilirsiniz.
- İki hamur hazır olduktan sonra fındıktan biraz büyük modül koparıp yuvarlayalım.
- Kakaolu olandan da alıp tıpkı biçimde hazırlayalım.
- Sonra da iki beyaz iki kakaoluyu yan yana getirip ortasına da 2-3 damla çikolata atarak elimiz ile sıkıştırıp bastırarak yuvarlayalım.
- Böylelikle ikisi de birbirine yapışmış bütün bir hal alacaktır. (ben bütün modülleri küçük küçük hazır ettikten sonra birleştirme sürecine geçtim çok daha kolay oldu size de tavsiye ederim).
- Tepsiye yağlı kağıt serelim ve bütün hamurları bu halde hazırlayıp dizelim.
- 180 derece ısınmış fırında ortalama 20-25 dakika kadar pişirip fırından alalım.
- Kakao hamuru sertleştirdiği için hamur yoğururken en az yarım çay bardağı un eklenecek kıvamdayken ayırırsanız kurabiyeniz sert olmaz.
- Ben bu kadar yaygın olarak pişeceğini düşünmemiştim. Tepsiye dizerken ortalarını benim yaptığımdan daha açık bırakırsanız çok daha hoş form alacak birbirine yapışmayacaktır.
.