İki Renkli Bahar Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 bardak pudra şekeri
- 1,5 bardak nişasta
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un (Yaklaşık 4 bardak kadar kullandım)
- 2 yemek kaşığı kakao
İki Renkli Bahar Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Bir yoğurma kabına yağlar, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve un koyularak güzelce yoğurulur.
- Yoğurulan hamur ikiye bölünür, yarısına iki kaşık kakao eklenerek biraz daha yoğurulur.
- Kakao eklenen hamur biraz sertleşiyor, un ayarını ona nazaran yapalım.
- Yoğurduğumuz hamuru streç sinema yahut yağlı kağıt ortasında merdane ile 1 santim kalınlığında açalım.
- İstediğimiz kalıplarla kesip tepsiye dizelim (Ben bu basamakta kenarlarını, haşhaş, fındık kırığı ve hindistan cevizine buladım)
- Üzerlerine de yeniden istediğimiz biçimde süsler yapıp dizelim.
- Kurabiyelerimizi 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirelim. Afiyet sıhhat olsun.