İki Renkli Gül Biçiminde Tatlı Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
İki Renkli Gül Halinde Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ılık süt ve mayamızı yoğurma kabımıza alıp karıştıralım, kakao hariç geri kalan gereçleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru iki eşit kesime bölelim bir modülüne kakao koyalım ve yoğuralım.
- Merdane yardımıyla evvel sade daha sonra kakaolu hamurumuzu açalım. Çay bardağı yardımıyla daire halinde keselim.
- Tam üst üste olmazda çapraz olacak formda evvel sade, kakaolu, sade olmak üzere 3 parçayı koyalım rulo halinde kıvırıp ortadan ikiye keselim gül formu elde etmiş olalım.
- Elde ettiğimiz gül biçimindeki hamurlarımızı evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirelim.
- Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kıvam alana kadar kaynatalım.
- Fırından çıkan sıcak hamurlarımıza çok soğuk olmayacak formda ılık şerbetimizi dökelim.
- Üzerini dileğimiz üzere süsleyelim soğumaya bırakalım tatlımız hazır afiyet olsun ????