İki Renkli Hafif Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Sütlü kısım için;
- 3.5 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
İki Renkli Hafif Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Portakallı olan malzemeyi bir tencereye alın.
- Sütlü olanıda ayrı bir tencereye alın. Aynı anda ocağa koyun.
- Sürekli karıştırıp pişirin.
- Tatlımız göz göz olup muhallebi kıvamına gelince istediğiniz bir kalıbı ıslatıp fazla suyunu akıtın.
- Sırasıyla 1 küçük kepçeyle önce portakallı sonra sütlü tatlıdan dökün.
- Buzdolabına kaldırın vaktiniz varsa 1 gece dinlensin.
- Vaktiniz yoksa en az 3 saat bekletip servis yapın.Afiyet olsun.