İki Renkli İrmik Tatlısı Şerbetli Tatlı Sevenlere Tanımı İçin Materyaller
- 125 gr tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı irmik
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
- Hamurun 4/1 i
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı irmik
İki Renkli İrmik Tatlısı Şerbetli Tatlı Sevenlere Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu tencereye alın karıştırın. Bir taşım kaynayınca altını kısıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın ılımaya bırakın.
- Hamuru için; yumuşamış tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alın üzerine öteki materyalleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip ele yapışmayan hamur elde edin.
- Hamurun 4/1 ini ayırıp farklı bir kaseye alın. Üzerine kakao, tarçın ve ceviz ekleyip güzelce karıştırın. 5 eşit modüle bölüp silindir form verip kenara alın.
- Başka beyaz hamuru da 5 eşit modüle bölüp dikdörtgen biçiminde açın. Üzerine hazırladığınız hamurdan koyup kapatın. Uygunca elinizle düzeltin açık biryer kalmasın.
- Sonra biraz irmik döküp hamurun her yerine bulayın. Hamuru biraz elinizle düzleyip bıçak yardımıyla 4 çizgi atıp verev kesin.
- Kestiğiniz hamurları fırın tepsisine dizin. Hepsini bu form hazırlayın. 180 derece fırında 30 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti gezdirin. 2-3 saat dinlendirin servis yapın. Afiyet olsun.