İki Renkli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı terayağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
İki Renkli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle uygun bir kaba hamuru için kakao hariç bütün gereçleri alalım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurdan portakal büyüklüğünde modül koparalım üzerine kakao ekleyip farklı bir kapta yoğuralım.
- Yoğurduğumuz kakaolu hamurdan misket büyüklüğünde modüller koparıp elimizle yuvarlayalım başka hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp içini oyalım içine hazırladığımız kakaolu hamurdan koyalım ve yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim üzerine üzerine çukur açalım çay bardağı ile biçim verelim üzerine kakaolu hamurdan misket büyüklüğünde kesimler koparıp çukurları dolduralım.
- 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirelim.