
İki Renkli Magnolya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu çiğ krema
- 1 paket vanilya
- 60 gram sütlü çikolata
- 60 gram bitter çikolata
- 1 paket kakaolu kek
- Çikolata rendesi
- Antep fıstığı tozu
İki Renkli Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım. Sütü, şekeri, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayınca ocaktan alıp, içine tereyağı, krema ve vanilyayı ekleyip çırpıcıyla karıştıralım.
- Muhallebiyi eşit şekilde ikiye ayıralım biri beyaz kalacak diğerinin içine çikolatayı ekleyip, karıştıralım. Muhallebinin ılık olmasından dolayı çikolatalar eriyecek tatlı bir rengi olacak.
- 6 adet kupların içine birer dilim kek yerleştirelim üzerine biraz beyaz muhallebi dökelim muhallebinin üzeri biraz kaymak tutunca üzerine çikolatalı muhallebiden dökelim.
- Eğer bekletmeden direk çikolatalı muhallebiyi beyaz muhallebinin üzerine dökerseniz direk içine karışır.
- Buzdolabında en az 4 saat dinlendikten sonra üzerini süsleyip servise hazır. Afiyet olsun.
İki Renkli Magnolya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı