Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İki Renkli Şerbetli Tatlı (Bir Tatlıda İki Ayrı Lezzet)

İki Renkli Şerbetli Tatlı (Bir Tatlıda İki Ayrı Lezzet)
0
64

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

İki Renkli Şerbetli Tatlı (Bir Tatlıda İki Başka Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 3.5-4 su bardağı un
Kakaolu kısmı için;
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın
  • 1 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
Bulamak için;
  • 1 çay bardağı irmik

İki Renkli Şerbetli Tatlı (Bir Tatlıda İki Başka Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbet için tencereye şeker ve suyu ekleyip kaynamaya bıraktım.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, limon suyunu ek ettikten sonra 15 dk. kısık ateşte kaynattım ve daha sonra ocaktan alıp soğumaya bıraktım.
  3. Hamur için derin bir kabın içerisine un hariç tüm materyalleri ekleyip karıştırdım.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettim.
  5. Hamurun 1/4’ini ayırıp, kakaolu olan hamuru hazırladım.
  6. Daha sonra iki hamuru da beşer kesime ayırdım.
  7. Kakaolu olan hamuru rulo halinde, sade olan hamuru ise elimle uzunlamasına açtım (Görsellerde mevcut)
  8. Sade olan hamurun ortasına kakaolu olan hamuru yerleştirdim ve rulo formunda hamuru kapattım.
  9. Daha sonra irmiğe buladım.
  10. Çatalla üzerlerine çizik atıp 5-6 cm genişliğinde hamuru kestim ve tepsiye dizdim.
  11. Tüm hamurlar için bu süreci uyguladım.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
  13. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döktüm. Yaklaşık 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis ettim. Afiyet olsun.
İki Renkli Şerbetli Tatlı (Bir Tatlıda İki Farklı Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İki Renkli İrmik Tatlısı Şerbetli Tatlı Sevenlere Tanımı İçin Materyaller 125 gr tereyağı yahut margarin1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 adet yumurta1 yemek kaşığı sirke1 su bardağı irmikYarım paket kabartma tozu1 paket vanilya3,5 su bardağı un İçi için; Hamurun 4/1 i1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
İki Renkli Gül Biçiminde Tatlı Tanımı İçin Gereçler 1 adet yumurta1 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya1 paket kabartma tozu2 yemek kaşığı kakaoAldığı kadar un Şerbeti İçin 5 su bardağı su4 su bardağı şeker İki Renkli Gül Halinde Tatlı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
İki Renkli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 150 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)1 adet yumurta1 su bardağı irmik2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozu4 su bardağına yakın un Kakaolu kısmı için; Hazırlamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Portakallı Nefis Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ ya da margarin (oda ısısında)1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta3 yemek kaşığı galeta unu1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz1 çay bardağı hindistan ceviziYarım paket kabartma tozu2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin.) Şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
İstiridye Tatlısı Şerbetli Tatlı Sevenlere Nefis Lezzet Tanımı İçin Malzemeler 250 gr tereyağı yahut margarin2 adet yumurta3 yemek kaşığı tahin1 su bardağı irmik1 su bardağı ceviz içi1 paket kabartma tozu2 su bardağı un Şerbeti için; 4 su bardağı şeker4,5 su bardağı su1-2 damla limon suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt