bilgisayarci
FD Üye
İki Renkli Sütlü Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket vanilya
- 3,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket vanilya
- 1 paket bitter çikolata
İki Renkli Sütlü Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle muhallebimizin beyaz kısmını hazırlayalım. Tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynayan muhallebimizi ocaktan alıp içerisine tereyağ ve vanilya ekleyip blandrla pürüz kalmayacak şekilde çırpalım.
- Sıcakken kupların yarısına gelecek şekilde bölelim.
- Kakaolu kısmı için tereyağ ve çikolata hariç diğer malzemeleri tencereye alıp tekrar kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynayan muhallebimizi ocaktan alıp içerisine tereyağ ve çikolatayı ilave edip çırpalım.
- Blenderla çırpabilirsiniz.
- Ardından kuplardaki beyaz muhallebimizin üzerine dökelim.
- Tamamen soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.