İki Renkli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı süt ( 200 mllik bardak )
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (Dolu olmayacak biçimde )
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao (Ben bitter çikolata kullandım ve kakao kullanmadım. bitter kullanırsanız kakao kullanmaya gerek yok)
- Yarım çay bardağı soğuk su
- 1 paket sıvı krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri (Krema yerine alternatif olarak 1 poşet kremşanti, 1 su bardağı süt kullanabilirsiniz)
- Bardakların alt kısmına bisküvi modülü varsa kek kesimi koyabilirsiniz ben çekilmiş bisküvi vardı ondan kullandım olmasada olur. ️
İki Renkli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Puding için çikolata ve su dışındaki gereçler tencereye alınıp puding hazırlanır. Ocağın altı kapatılır ve çikolata eklenir. Karıştırılıp erimesi sağlanır. Orta ara karıştırarak hafif ılımaya bırakılır. Son olarak su eklenip karıştırılır.
- Kaselerin altlarına bisküvi yahut kek modülü koyulur üzerlerine yarıya gelecek biçimde puding paylaştırılır ve güzelce soğumaya bırakılır.
- Krema üzerine pudra şekeri alınır ve mikser ile koyulaşsana kadar çırpılır. Üstte belirttiğim üzere krem şanti de hazırlayabilirsiniz.
- Pudinglerin üzerlerine de hazırladığımız krema sıkma torbası ile sıkılır. Kaşık yardımı ile de ekleyebilirsiniz. Tatlımız servise hazır. .