
İki Renkli Tatlı Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 2 bardağı vişneli meyvesuyu
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
İki Renkli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci öncelikle tenceremize sütümüzü ,şekerimizi ,irmiğimizi alıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynayınca altını kapatıp vanilyalı döküp karıştırıyoruz .
- Sonra ıslattığımız kalıbımıza döküyoruz.
- Döktüğümüz tatlımız büsbütün soğuduktan sonra (3-4 saat sonra) kalıbı bir tabağın üzerine zıt çeviriyoruz.
- Daha sonra tenceremize meyvesuyu şeker ve nişastayı alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynayan vişne sosumuzu buz üzere soğuk olan tatlımızın üzerine döküyoruz .
- Daha sonra spatula yardımı ile düzeltip soğumaya bırakıyoruz.
???? kesmeden fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ????.
İki Renkli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı