
İki Yufka İle Bir Tepsi Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 300 gr kıyma
- 1 adet küçük boy soğan
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kırmızı toz biber
İki Yufka İle Bir Tepsi Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kıymayı bir karıştırma kabına alıp üzerine soğanı rendeleyelim. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğuralım.
- Yufkalarımızı tezgahın üzerinde üst üste koyup ikiye katlayalım sonra bir kez daha katlayıp iki parmak genişliğinde şeritler halinde keselim (resimleri kaydırıp görebilirsiniz)
- Kestiğiniz yufka şeritlerden birini alıp uç kısmına kıyma koyup yufkayı üçgen şeklinde katlayıp keselim.
- Yufkalar bitene kadar işleme devam edelim tepsiye dizelim.
- Bir yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağı sos tavasında eritelim, mantıların üzerine fırça yardımıyla sürelim.
- 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Sosu için tereyağını eritip biberi ekleyelim kızdıralım.
- Üzerine yoğurt döktüğümüz mantıların en üstüne sosunu döküp servis edelim????.