elektronikci
FD Üye
İkili Aranjman Chesscake (Frambuazlı Ve Limonlu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 paket yulaflı bisküvi
- 70 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- Kreması:200 ml krema
- 400 gram labne
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 kaşık un
- 1 kaşık nişasta
- 2 tane yumurta (Küçük ise 3 yumurta )
- 1 adet limon suyu
- 1 çay bardağı su
- 5 kaşık şeker
- 1 kaşık nişasta
- 1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal (Renk vermesi içi)
- Hazır soğuk pasta jeli kullandım
İkili Aranjman Chesscake (Frambuazlı Ve Limonlu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri rondoda un haline getirin. Ardından eritilmiş tereyağ ve sütle güzelce karıştırın, ben çember kalıp kullandım altına ve kalıbın yan kısımlarına yağlı kağıt serdim kalıpta bisküviyi sıkıştırıp, buzdolabında 15 dk bekletin.
- O sırada kremasını hazırlayın; labne ve kremayı çırpın, ardından şeker eriyene kadar devam edin, vanilyayı ekleyin ve tek tek yumurtaları çırpın, un ve nişastayı ekleyip karıştırın ve kıvam tamamdır. Karışımı bisküvinin üstüne dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ilk 10 dk 200 derecede daha sonra 160 derecede, toplam 1 saat olmak üzere kapağını açmadan pişirelim.
- Pişen chesscakeki kontrol edelim, hafif sallanıyorsa chesscake pişmiş demektir. Tabi buradaki önemli nokta pişen chesscakeki hemen fırından çıkarmayın ki çökmesin ve yavaş yavaş oda sıcaklığına alışsın.
- Fırını kapattıktan sonra 1 saat fırının kapağı aralıklı bir şekilde içinde dursun.1 saat sonra çıkarın.
- Limon sosu için; 1 limon suyunu sıkın ardından 1 çay bardağı suyu, şekeri, nişastayı ve zerdeçalı ekleyip, iyice katılaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Sonra chesscake ortadan ayırmak için elinizde ne mevcut ise ben yassı Adana şiş kullandım ortadan ayırdığım chesscakeki bir tarafına limon sosu diğer tarafına soğuk pasta jelini kullandım. Tercih sizin isterseniz (Çikolatalı, karamel) olarakda yapabilirsiniz
- Sosuyla buluşan chesscakeleri, buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirin. Afiyetle efendim..