İkiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram buğday unu (8 bardak)
- 20 gram tuz (2 tatlı kaşığı)
- 10 gram kuru maya (1 paket)
- 3,5 su bardağı su
- 20 gram toz şeker (2 tatlı kaşığı)
İkiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu yoğurma kabına alıyoruz.
- Ortasını havuz halinde açıp şekeri, tuzu, mayayı koyup, ılık suyuda ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Hamuru yoğurup toparlayıp, 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ sürüyoruz üzerine.
- Kabın ağzını kapatıp üzerini örtüp, saat kadar mayalandırıyoruz.
- Kabaran hamuru unlanmış tezgaha alıyoruz.
- Hamuru toparlayıp ikiye kesip, yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yan yana koyuyoruz.
- Üzerine pak bir bez örtüp 20-25 dk mayalandırıyoruz.
- Ekmeklerimizin üzerini hafif su ile ıslatıp 180 derece fırına koyuyoruz.
- Fırının en altına kesinlikle metal bir kaba su koyup yerleştiriyoruz.
- 15-20 dakika sonra bir fısfıs yardıyla ekmeklerimizi su ile ıslatıyoruz.
- 35-40 dakika da pişecektir. Afiyet bal şeker olsun .