İkramlık Kurabiye (Yedikçe Yedirten Tanım İsteten Kurabiyem) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket 250 gram margarin yada tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı susam
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 p. kabartma tozu
- 1 p. vanilya
- 4 su bardağı un
- Pudra şekeri
İkramlık Kurabiye (Yedikçe Yedirten Tanım İsteten Kurabiyem) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabımıza un hariç oda sıcaklığında olan 250 gram margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı pudra şekeri,1 paket vanilya, 1 su bardağı susam, 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz, 1 paket kabartma tozunu koyup yoğuruyoruz.
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyip hamuru tekrardan yoğuruyoruz. Siz hamurun kıvamına nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- Unun kalitesinden ötürü değişiklik gösterebilir.
- Fındık tanesi büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle yuvarlıyoruz fındık büyüklüğünde olması kâfi ben biraz daha büyük yaptım siz nasıl isterseniz o halde yapabilirsiniz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecede altı kızarana kadar pişiriyoruz. Altı hafif kızarınca fırından çıkarıyoruz.
- Fırından çıktığı üzere sıcakken pudra şekerine buluyoruz pudra şekerine bulurken o kadar narin tutunki kurabiyeyi yoksa kurabiye dağıla bilir uygunca pudra şekerine buladıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
İkramlık Kurabiye (Yedikçe Yedirten Tanım İsteten Kurabiyem) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı