
İkramlık Renkli Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Tuz, karabiber
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek mor lahana
- 1 adet havuç
İkramlık Renkli Patates Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri haşlayıp eziyoruz.
- Patatesler haşlanırken mor lahanayı robottan çekiyoruz. Ya da rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz.
- Aynı şekilde havucu da rendeleyip ya da robottan çekiyoruz.
- Tavaya az sıvı yağ koyup önce havuçları sonra lahanayı çok az yumuşayana kadar soteliyoruz.
- Haşlanan patatesler sıcakken içerisine tereyağı ve baharatları ekleyip karıştırıp eziyoruz.
- Daha sonra üç ayrı kaba eşit olarak patatesleri bölüştürüyoruz.
- Her birinin üzerine lahanayı, havucu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip elimizle iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra servis tabağına ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak diziyoruz. Afiyet olsun.