Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlahiyatçı Cemil Kılıç'a soruşturma: Kılıçdaroğlu ile neden görüştünüz?

İlahiyatçı Cemil Kılıç'a soruşturma: Kılıçdaroğlu ile neden görüştünüz?
0
121

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111

Cemil Kılıç’a Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı. Bayan zıddı açıklamalarıyla bilinen İmam Halil Konakcı’nın ve tarikatlarının maksat göstermesinin bu kararda tesirli olduğu belirtilirken, İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü'ne çağrılan Kılıç’a bakanlığa bağlı iki müfettiş tarafından farklı sorular soruldu.

Konuya ait Cumhuriyet'e değerlendirmelerde bulunan Kılıç şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanlığı, başını Halil Konakcı’nın çektiği cemaat ve tarikatların maksat göstermesi ve yönlendirmesi ile soruşturma açtı. Aslında benden değil, laik Cumhuriyeti, Atatürk unsur ve ihtilallerini savunmamdan rahatsızlar. Gerçek münasebet budur. Ulusal Eğitim Bakanlığı'ndan gelen iki müfettiş tarafından İstanbul Vilayet Eğitim Müdürlüğü'nde adeta sorguya çekildim. Yaklaşık 40 soru soruldu. “Kılıçdaroğlu ile neden görüştünüz?”, “Neden Kemal Kılıçdaroğlu’nu Twitter hesabınızdan rt ettiniz”, “Neden Eğitim-İş Liderini Twitter hesabınızdan rt ettiniz?”, “Diyanet Başkanlığı'nı itibarsızlaştırmak mı istiyorsunuz?”, “Cumhurbaşkanını itibarsızlaştırmak mı istiyorsunuz?” üzere sorular sordular.”

İlahiyatçı Kılıç yetkililerin kendisine İslamiyet tarihi ve İslami niyetlere yönelik fikirleriyle ilgili de sorular sorulduğunu belirtti.

Kılıç şunları söyledi:

"Bana ‘Neden Kuran’ın Allah kitabı olduğunu söylüyorsunuz da Kuran Allah kelamı değildir diyorsunuz’ sorusu yöneltildi. Cehaletlerinden farkında değiller, bu tartışma İslam medeniyetinde yüzlerce yıl öncesinin tartışmasıdır. Benim söylediğim, ‘Kuran, Allah’ın kelamı değildir, Allah’ın vahyidir, mahlukudur’ kanısıdır. Ve bu niyet uzun yıllar Abbasi Devleti’nin resmi görüşü olmuştur. İslamı ve Kuran'ı onların yorumladığı üzere değil de Muhammedi bir içerikte ve gerçek boyutuyla yorumlayıp sahip çıktığım için bana saldırıyorlar. Gerçekte Müslüman kimliğini taşımayı hak eden benim, onlar değil. Beni sorgulayan müfettişlere ‘Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin memurları olarak siz bana nasıl inançlarımla ilgili soru sorabilirsiniz’ dedim, lakin bana cevap veremediler. Bu soruşturmalar üzerinden baskı yaratmak isteyenler bilsin ki her durumda laik cumhuriyeti savunmaya devam edeceğiz."