Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ilk mayayı arayan araştırmacılar neyi sute karıştırarak yoğurt elde etmişlerdir

ilk mayayı arayan araştırmacılar neyi sute karıştırarak yoğurt elde etmişlerdir
0
55

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Yoğurt yaparken maya olarak yine yoğurda ihtiyac duyulması nedeniyle ilk mayayı arayan araştırmacılar neyi sute karıştırarak yoğurt elde etmişlerdir

Maya, insanlık tarihi boyunca kuşkusuz en onemli mikroorganizmalardan biridir: Eski Mısırlıların ekmek yapmak icin maya kullanmaları MO 4000 yıllarına kadar uzanır
Bircok maya turu vardır Saccharomyces cerevisiae adı verilen mikroorganizma ise eski cağlardan beri bira, şarap ve ekmek yapımında kullanılan en onemli maya turudur
Mason adındaki bir İngiliz ’in 1792 yılında ilk yaş mayayı hazırladığı ifade edilir Bunun yanı sıra, ilk yaş mayanın 1781 yılında Hollanda ’da uretildiğine ilişkin bazı kanıtlar da vardır Fakat bilinen gercek, surecin esasta Louis Pasteur ’un “fermentasyona yaşayan bir mikroorganizmanın neden olduğunu keşfetmesiyle başladığıdır (1859)

Bu soruların yanıtlan araştmldığmda, gocebe olarak yaşayan atalarımızın karınca yumurtası ndan yoğurt yaptığına dair bilgiler edinildi Bunun uzerine ilk yoğurdun karınca yumurtasından mı, karınca toprağından mı, ya da normal topraktan mı mayalandığını kanıtlamak icin araştırmalar yapıldı
 

Similar threads

Yoğurt yaparken maya olarak yeniden yoğurda gereksinim duyulması nedeniyle ilk mayayı arayan araştırmacılar neyi süte karıştırarak yoğurt elde etmişlerdir Maya, insanlık tarihi baştan başa şüphesiz en manâlı mikroorganizmalardan biridir: Eski Mısırlıların ekmek yapmak için maya kullanmaları MÖ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Ekmek, esas ingredient (bileşen) olarak buğday unu, maya, tuz ve suyun belli oranlarda karıştırılıp yoğurulması ve hamurun belli bir süre fermente ettirilip pişirilmesi ile elde edilen temel bir gıda maddesidir İnsan beslenmesinde birinci derecede öneme sahip, vazgeçilmez bir üründür Bunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
turkiyede tahıllar,turkiye'de tahıl uretimi Turkiyede Tahıllar ve Tahılların Kullanılması Tahıllar genellikle tumu pişirilerek besin olarak kullanılmazAncak Mısır ve pirinc istisnadır Tahıllar daha cok un olarak kullanılırlar Kepek oranı yuksek unlar tercih edilmelidir Kabartma tozu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Sağlık acısından faydalı olan pek cok gıda bulunmaktadır Bunlardan bir tanesi de ihtiva ettiği besin maddeleri ile kefirdir Kefir neye iyi gelir, kefirin faydaları nelerdir oğrenmeye ne dersiniz? Kefirin sağlık acısından sağladığı faydaları bu gıdanın hayatımızdan asla eksik edilmemesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,310Kullanıcılar
Agony121213Son üye
Üst Alt