Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlk Yardım Çantasının Özelliği İlk Yardım Çantası Özellikleri

İlk Yardım Çantasının Özelliği İlk Yardım Çantası Özellikleri
0
88

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Birincil Takviye Çantasının Özelliği nedir
Birincil Yardım Çantası Özellikleri
Ilk destek çantası ve özellikleri

Ilk Takviye Çantasının Özelliği ve Bulunması Gereken Malzemeler

Birincil destek için, bir birincil destek çantası bulunması fazla yardımsever olacaktır Çoğumuz evde, arabada vb bir ilk yardım çantası bulundurmak gerektiğini düşünmüşüzdür Ancak, çoğunlukla bir ilk destek çantasının ne işe yarayacağını, nerede tutulması gerektiğini veya içinde ne bulunması gerektiğini bilmeyiz

Minik çocukların erişmesini önleyecek iyi kapanan kilitli bir metal veya plastik kutu işimize yarayabilir Kilitlerin anahtarlı olmaması seçim edilir, kullanacağımız süre anahtarın nerede olduğunu hatırlamamız gerekecektir

Birincil yardım çantası, doğrudan doğruya bir ısı kaynağından ve çocukların erişebileceği yerlerden uzak ne fazla ıslak ne de kuru bir yerde tutulmalıdır Mutfak ya da banyo bîr ilk takviye çantası bulundurmak için yerinde ortamlar değildir

Evde yaşayanların birincil yardım çantasının nerede olduğunu bilmeleri gerekir Kullanılanları yeniden yerine koymalıyız ve düzenli aralıklarla yoklama ederek tüketilen ya da zamanı geçen ürünleri yenilemeliyiz (son kullanma tarihi)

Ilk takviye çantasının içindekiler duruma tarafından değişim gösterebilir Oysa, genel olarak aşağıdakilerin bulunması tatmin edici olacaktır

Steril gazlı bez (4–5 gazlı bez taşıyan bir kutu ya da dağıtılmış zarflar)
Hidrofil pamuk
Oksijenli su
Alkol
Soluk (klorheksidin) ya da renkli (povidon iyot içeren) bir antiseptik
Terdhan allerji yapmayan flaster
Çeşitli boyutlarda yara bandı
Öbür boyutlarda bandaj bezi
Bir kol askısı yapmak için bandaj (1 m x 1 m gazlı kumaş)
Ağrı kesiciler (parasetamol ya da asetil salisîlik asit), ağrıyı geçirirler ve ateşi düşürücüler
Ufak darbelerde göstermek için bir Iltihap önleyici pomat
Antiallerjikler bir krem, sokmalarda çok yararlıdır
Alev değer biçmek için derece
Tercihan uçları yuvarlak bir makas
Ufak bir cımbız

Arabadaki ilk yardım çantası için aşağıdakiler eklenebilir:

Bulantıya aleyhinde ilaç
Bîr kutu kağıt çaput
Bir çift plastik elen
Isı yalıtımlı bir örtü
Bir fener

Keza, şunları da bulundurmanız önerilir: