Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlk yardım hayatımızda neden önemlidir

İlk yardım hayatımızda neden önemlidir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ilk destek niçin önemlidir özet olarak data

Bir kimse hastalandığında ya da kaza geçirdiğinde beraberseniz ivedi müdahale etmeniz gerekir Hastalıklara kalp ile ilgili sorun, bayılma, sara nöbeti geçiren hastalıkları misal verebiliriz

Kazalarsa ekmeği keserken parmağını kesmek, merenden iner inildiğinde düşmek, futbol oynarken topun karna çarpması gibi kazalar olabilir İlkyardım, bir kaza olduğunda, yaralan kimseyi hastaneye ulaştırıncaya dek hayatta tutmak için yapılan yapay teneffüs, yürek masajı, tampon, turnike gibi müdahalelerdir

Kaza geçiren bir kazazedeye olabildiğince ivedi müdahale etmek gerekmektedir Şundan nedeniyle acil müdahale edilmezse yaralı sakat kalabilir, hatta ölebilir Kaza yerlerinin hemen yakınlarında hastaneler bulunmaz ayrıca ambulansında gelmesi vakit almalır İşte bu süre dilimi birincil yardımın yapılması gereken vakit dilimidîr Bu süre içinde yaralıya doğru bir şekilde birincil destek teknikleri uygulanırsa, yaralarının sakat kalmadan kurtulması ya da hayatta kalması olasılığı kat kat artırmış olunur *

Similar threads

ilk yardım niçin önemlidir Birincil yardımın neden manâlı olduğuna geçmeden önce ilk yardımın ne olduğu olduğunu kısaca açıklayalımBirincil destek bir kaza olduğunda, yaralan kişiyi hastaneye ulaştırıncaya değin hayatta yetişmek için yapılan suni teneffüs, kalp masajı, tampon, turnike gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
İlk yardım nicin onemlidir kısaca bilgi Bir kimse hastalandığında veya kaza gecirdiğinde beraberseniz acil mudahale etmeniz gerekir Hastalıklara kalp ile ilgili sorun, bayılma, sara nobeti geciren hastalıkları ornek verebiliriz Kazalarsa ekmeği keserken parmağını kesmek, merenden iner...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
ilk yardım neden onemlidir İlk yardımın neden onemli olduğuna gecmeden once ilk yardımın ne olduğu olduğunu kısaca acıklayalımİlk yardım bir kaza olduğunda, yaralan kişiyi hastaneye ulaştırıncaya kadar hayatta tutmak icin yapılan suni teneffus, kalp masajı, tampon, turnike gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
187
İlkyardımın önemi İlkyardım neden önemlidir Bir kaza ya da hayatı tehlikeye düşüren bir durumda, sıhhat görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması veya kazazedenin durumunun kötüleşmesini durdurmak için, ilaç kullanılmadan yapılan uygulamalara ilkyardım denir Kaza...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Birincil takviye neden önemlidir? Altında sizlerle paylaşacağımız kısa yazıda birincil destek nedir önemi ve ilk takviye hakkında bilmeniz gereken çoğu şey öğrenebilirsiniz İnsan, hayatı boyunca ilk yardımı gerektiren durumlarla karşılaşabilir Savaşta henüz ateş hattında yaralıyı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
858,497Konular
982,543Mesajlar
30,281Kullanıcılar
BynuriSon üye
Üst Alt