Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İlk Yardım İlkeleri Nelerdir

İlk Yardım İlkeleri Nelerdir
0
103

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Esas İlkyardım İlkeleri Nelerdir
Ilk Takviye İlkeleri

Olayın meydana geldiği yer öncelikle incelenmelidir

Ilk Kez kendimizin ve sonradan hastanın can güvenliğini koruyacak bir konuma sahip olmalıyız

Şimdi bir ambulans çağırmalıyız çağıramıyorsak başkalarından ambulans çağırmalarını istemeliyiz

Etraftaki paniği teskin etmek namına çevremizdekileri rahatlacak bir açıklama yapıp birincil takviye konusunda akıllı olduğumuzu olabildiğince hızlı ve hoş bir dille etrafımızdakilere anlatmalıyız, durum mahalinde ilk destek konusunda bizden daha akıllı birileri varsa birincil destek müdahalesini kendisine bırakıp asistan konuma geçmeliyiz

Soğuk kanlı olmamız gerekir, ve etrafımızdakilere davranışlarımızla bunu aşılamalıyız

Zamanın fazla kayda değer olduğu bu durumlarda hastaya uygulayacağımız müdahale şeklini ve hastayı çabuk bir şekilde değerlendirmeliyiz

Anında akabinde gereken müdahaleyi yapmalıyız

Akıllı olmadığımız konuda bilinçsizce müdahalede bulunmaktan kaçınmalıyız

Hasta ile sakin ve kendisini rahatlacak bir ses tonu ile konuşmaya çalışmalıyız

Son olarak durum yerine intikal eden sıhhat ekiplerine seri ve içten bilgiyi aktarıp hastayı sıhhat ekiplerine aktarmalıyız *

858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt