Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İlk Yardım In Önemi Nedir

İlk Yardım In Önemi Nedir
0
94

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
İlkyardım niçin önemlidir
ilk yardımın tanımı ve önemi

Bir kaza ya da hayatı tehlikeye düşüren bir durumda, afiyet görevlilerinin yardımı sağlanıncaya değin, hayatın kurtarılması veya kazazedenin durumunun kötüleşmesini önlemek için, ilaç kullanılmadan yapılan uygulamalara ilkyardım denir

Kaza, rahatsızlık, yangın, deprem vb tehlikeli ve ani durumlarda hastaya belli tedavi öncesi, olay uygun uygulanan birincil ve tez operasyon, sıhhi imdat

İşte Türk Dil Kurumu birincil yardım kelimesini böyle tanımlıyor Hayat kurtarmaya veya mümkün tehlikeleri en aza indirgemeye yönelik bu işlemin öneminin geniş kitleler kadar bilinmesi gerekiyor Özellikle ülkemizde trafik kazaları ve doğal afetler gibi öngörülemeyen ani kazalar sıklıkla meydana geldiğinden ilk destek eğitimi daha fazla ağırlık kazanıyor

Başta, ilk yardım eğitimlerine daha geniş katılımlar sağlanması gerektiğinin en manâlı nokta olduğunu belirtelim Ülkemizde çok az sayıda kişi, acil müdahale gerektiren durumlarda neler yapılabileceğini biliyor Birçok kişi gerek sürücü ehliyeti eğitimlerinde gerekse diğer eğitimlerde ilk destek öğrenmiş olmasına karşın, ülkemizde yaşanan kaza oranı sıklıklarını göz önünde bulundurduğumuzda, bilinçli ve kuralları iyi özümsemiş birey sayısının yetersiz kaldığını görüyoruz
Birincil takviye konusunda dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise, ilk takviye uygulamalarının bu konuda gerekli eğitimi almış kişilerce yapılması gerektiği Müdahale edilen hastanın durumunu iyileştirmek için bilinçsiz uygulamalardan muhakkak sakınmak gerekiyor Aksi takdirde, hasta iyileşmeden çok, kötüleşme ile yüz yüze kalabiliyor Yapılabilecek en doğru hareket, hastaya birincil destek alanında eğitimli bir bireyin gerekli ilk müdahaleyi gerçekleştirmesi ve ardından ambulans ve sağlık personelinin gelişini ummak

İşte bu iki noktaya, ilk yardımın daha geniş kitleler göre öğrenilmesi ve ilk yardım yapan şahısların bilinçsiz uygulamalardan kaçınması noktalarına uyulduğu takdirde birincil yardımın önemi daha iyi kavranabilecek Bu sayede birçok kişiye içten müdahaleler yapılıp ciddi kazaların önüne geçilebilecek Bu yüzden herkesi ilk yardım eğitimlerine ağırlama ediyoruz! *

858,472Konular
981,208Mesajlar
29,545Kullanıcılar
medusa231Son üye
Üst Alt