Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İlk Yardım Kuralları

İlk Yardım Kuralları
0
77

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Ilk Destek Kuralları birincil yardım, nedir, nasıl uygulanmalıdır, nasıl olmalıdır, hakkında bilgiler için yazımıza buyrun arkadaşlar 1549357015 1549357015 ilkyardimkurallari5c594fdbddf98ilkyardimkurallari5c594fdbddf98ilkyardimkurallari5c594fdbddf98 İlkyardım bir kaza anında ya da hayatı tehlikeye düşüren durumlarda bilinçli kişilerce uygulanır… Uzmanlar esas yaşam desteği programının herkesin bilmesi gerektiğini belirterek, acele durumlarda yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor: Kaza yerindeki yaralıları hastanelere yön belirleme son derece manâlı bir adım Hafif yaralılar uzak hastanelere, ağır yaralılar yakın hastanelere sevk edilmeli Huysuz takdirde ivedi serviste süre kaybı yaşanacağı akıllardan çıkarılmamalı Yaralıların hastanelere yönlendirilmesi profesyonel kişiler kadar yapılmalı Olay yerine ulaşan birincil ambulans ya da sivil savunma hafif ve ağır yaralıların ayrımını yapmalı Yaralıları yerlerinden oynatmadan profesyonel yardım beklenmeli Başkalarının yaralıya dokunması engellenmeli Takviye gelene dek hastanın güvenliği sağlanmalı Yaralıda kanama varsa, kanayan yerin üzerine temiz bir bez koyarak üzerine bastırılmalı Burun kanıyorsa baş ve göze çarpan parmağıyla buruna basınç uygulanmalı Cam kırıkların göze girmesi durumunda muhakkak hiçbir sırça parçası gözden çıkarılmamalı Bu durumun gözde çok daha büyük tahribatlara yol açabileceği unutulmamalı Yaralının başını sabitlemek için havlu ya da ceket katlanıp başının altına konulmalı Uzmanlar şunları söylüyor: “Afetle ilgili özel bir plana sahip olmamız gerekiyor Ambulans sistemi tek bir elde toplanmalı ve bu olaylar karşında hangi hastanelerin temel hastane olacağı belirlenmeli Böyle bir özel plana sahip olunması bir tek hastanedeki mümkün yığılmayı önleme konusunda fazla önemlidir Oysa en azından şu günlerde hafif ve ağır zarar görmüş ayrımının tez ve dürüst yapılması sağlanmalıdır İlkyardım Nedir? İlkyardım; bir hastalık ya da kaza durumunda hastanın ya da yaralının sıhhat durumunun daha kötüye gitmesini alıkoymak ve yasam kalitesini üstteki seviyede tutmak için yapılan ilaçsız girişimlerdir Bu müdahalenin ilaçsız olması, bir sağlık durumu personeli kadar uygulanma gereğini ortadan kaldırmaktadır İlkyardım bu özelliklerinden nedeniyle, yakında bir sağlık personeli yoksa ilkyardım eğitimi görmüş, bilgili ve tecrübeli bir kişi kadar yapılabilir İlkyardımın Temel İlkeleri Olayın geçtiği yeri inceleyin Önce kendinizin, arkasından çevrenin ve hastanın can güvenliğini sağlayın Derhal ambulans çağırın veya çağrılmasını sağlayın Kendinizi tanıtarak bu konuda eğitim aldığınızı çevrenize açıklayın veya etrafta ilkyardım konusunda daha akıllı biri varsa müdahaleyi ona bırakıp, asistan durumuna geçin Soğukkanlı ve çevrenizi rahatlatıcı şekilde davranın Saniyelerin manâlı olduğu bu durumda hastayı, soğukkanlı ve hızlı bir şekilde değerlendirin Gereken müdahaleyi yapın Bilmediğiniz bir konuda müdahale etmeyin veya hatalı ve bilinçsiz bir müdahale edilmesini engelleyin Hastayı yatıştırıcı ve yumuşak bir ses tonuyla konusun Durum yerine ulasan afiyet personeline dürüst ve detaylı veri verin Trafik Kazaları AIDS Değin Tehlikeli Bir Sorun Bu bir kehanet yok, Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı bilimsel bir tahmin Geleneksel olarak Dünya Sağlık Durumu Örgütü, sıhhat günlerinde insanlığı önemli şekilde etkileyen verem gibi, AIDS gibi hastalıklarla ilgili bir kampanya başlatır Lakin bu sene, dünya sıhhat gününün konusu bir rahatsızlık yok, trafik kazaları Dünya Afiyet Örgütü’nün Dünya Bankası işbirliğiyle hazırlattığı dünya yol güvenliği raporu, trafik kazalarının milyonlarca ölüme yol açan, aileleri ve ekonomileri çökerten büyük bir sağlık durumu krizi olduğunu ortaya koydu Önümüzdeki yıl içinde trafik kazalarında ölecek bir milyonu aşkın insanın çoğu, sürücüler değil işe giden yayalar olacak Kazalar en çok yoksul kesimleri etkileyecek Örneğin İngiltere’de fakir ailelerin çocuklarının trafik kazası geçirme riski, varlıklı çocuklarından fazla daha yüksek Benzer şekilde kazalar ülke bazında da en fazla yoksul ülkeleri etkiliyor Trafik kazası ölümlerinin yüzde doksanı zaten gelişmekte olan ülkelerde meydana geliyor Dünya Sağlık Durumu Örgütü, bunların sahiden kaza değil, önlenmesi muhtemel hatalar olduğu görüşünde böylece de dünyanın her yanında bisiklet ve motosiklet sürücülerinin kask takmasını, araba kullananların içki almamasını, sürücülerle yolcuların mutlaka emniyet kemeri takmalarını sağlayacak sıkı önlemler alınmasını istiyor Bir Takım fakir ülkelerde bu cins önlemlerin hayata geçirilmesi için gerekli yatırımlara öncelik vermek basit olmayabilir Lakin Dünya Sıhhat Örgütü trafik kazalarının, gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerine maliyetinin zaten fazla ağır olduğuna dikkat çekiyor Yapılan araştırmaya kadar, kazalar her yıl, bu ülkelerin gayrî safî millî hasılasının yüzde ikisine mülk oluyor Dünya Afiyet Örgütü raporunu şu uyarıyla noktalıyor: Önlem alınmazsa, önümüzdeki yirmi sene içinde trafik kazalarında ölen ve yaralananların sayısı yüzde altmışın üstünde artma gösterecek Ve trafik kazaları dünyanın en büyük sağlık durumu krizleri listesinin birincil sırası için AIDS ile yarışacak Bu yüzden bir gün size ambulans gerekli olabilir