Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlk yardım neden önemlidir özet

İlk yardım neden önemlidir özet

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
ilk yardım niçin önemlidir

Birincil yardımın neden manâlı olduğuna geçmeden önce ilk yardımın ne olduğu olduğunu kısaca açıklayalımBirincil destek bir kaza olduğunda, yaralan kişiyi hastaneye ulaştırıncaya değin hayatta yetişmek için yapılan suni teneffüs, kalp masajı, tampon, turnike gibi müdahalelere denmektedir

Peki niçin önemlidir birincil destek elbetteki insan sağlığını gözetmek için birincil müdahale ve ilk destek fazla önemlidirIlk takviye sırasında yapılan yanlış bir hareket ve ygulama kazazedenin can güvenliğini tehlilkeye atabilmektedirKaza geçiren bir kazazedeye olabildiğince ivedi müdahale etmek gerekir; çünkü ivedi müdahale edilmezse yaralı sakat kalabilir, hatta ölebilir

Kaza yerlerinin hemen yakınlarında hastaneler bulunmaz ve ambulansında gelmesi vakit almaktadır İşte bu zaman dilimi ilk yardımın yapılması gereken zaman dilimidir Bu vakit içerisinde yaralıya dürüst bir şekilde ilk takviye teknikleri uygulanırsa, yaralarının sakat kalmadan kurtulması ya da hayatta kalması olasılığı kat kat artırmış olmaktadır *

Similar threads

Ilk destek niçin önemlidir özet olarak data Bir kimse hastalandığında ya da kaza geçirdiğinde beraberseniz ivedi müdahale etmeniz gerekir Hastalıklara kalp ile ilgili sorun, bayılma, sara nöbeti geçiren hastalıkları misal verebiliriz Kazalarsa ekmeği keserken parmağını kesmek, merenden iner...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
ilk yardım neden onemlidir İlk yardımın neden onemli olduğuna gecmeden once ilk yardımın ne olduğu olduğunu kısaca acıklayalımİlk yardım bir kaza olduğunda, yaralan kişiyi hastaneye ulaştırıncaya kadar hayatta tutmak icin yapılan suni teneffus, kalp masajı, tampon, turnike gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
188
İlkyardımın önemi İlkyardım neden önemlidir Bir kaza ya da hayatı tehlikeye düşüren bir durumda, sıhhat görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması veya kazazedenin durumunun kötüleşmesini durdurmak için, ilaç kullanılmadan yapılan uygulamalara ilkyardım denir Kaza...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
İlk yardım nicin onemlidir kısaca bilgi Bir kimse hastalandığında veya kaza gecirdiğinde beraberseniz acil mudahale etmeniz gerekir Hastalıklara kalp ile ilgili sorun, bayılma, sara nobeti geciren hastalıkları ornek verebiliriz Kazalarsa ekmeği keserken parmağını kesmek, merenden iner...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
Ilk Takviye Niçin Önemlidir Birincil Yardımın önemi nedir Birincil Destek Niçin Önemlidir Bir kaza veya hayatı tehlikeye düşüren bir durumda, afiyet görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması veya kazazedenin durumunun kötüleşmesini önlemek için, ilaç kullanılmadan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
858,497Konular
982,549Mesajlar
30,286Kullanıcılar
yasiinakbsSon üye
Üst Alt