Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlk yardım neden onemlidir ozet

İlk yardım neden onemlidir ozet
0
188

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
ilk yardım neden onemlidir

İlk yardımın neden onemli olduğuna gecmeden once ilk yardımın ne olduğu olduğunu kısaca acıklayalımİlk yardım bir kaza olduğunda, yaralan kişiyi hastaneye ulaştırıncaya kadar hayatta tutmak icin yapılan suni teneffus, kalp masajı, tampon, turnike gibi mudahalelere denmektedir

Peki neden onemlidir ilk yardım elbetteki insan sağlığını korumak icin ilk mudahale ve ilk yardım cok onemlidirİlk yardım esnasında yapılan yanlış bir hareket ve ygulama kazazedenin can guvenliğini tehlilkeye atabilmektedirKaza geciren bir kazazedeye olabildiğince cabuk mudahale etmek gerekir; cunku acil mudahale edilmezse yaralı sakat kalabilir, hatta olebilir

Kaza yerlerinin hemen yakınlarında hastaneler bulunmaz ve ambulansında gelmesi zaman almaktadır İşte bu zaman dilimi ilk yardımın yapılması gereken zaman dilimidir Bu sure icerisinde yaralıya doğru bir şekilde ilk yardım teknikleri uygulanırsa, yaralarının sakat kalmadan kurtulması veya hayatta kalması olasılığı kat kat artırmış olmaktadır

Similar threads

İlk yardım nicin onemlidir kısaca bilgi Bir kimse hastalandığında veya kaza gecirdiğinde beraberseniz acil mudahale etmeniz gerekir Hastalıklara kalp ile ilgili sorun, bayılma, sara nobeti geciren hastalıkları ornek verebiliriz Kazalarsa ekmeği keserken parmağını kesmek, merenden iner...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
ilk yardım niçin önemlidir Birincil yardımın neden manâlı olduğuna geçmeden önce ilk yardımın ne olduğu olduğunu kısaca açıklayalımBirincil destek bir kaza olduğunda, yaralan kişiyi hastaneye ulaştırıncaya değin hayatta yetişmek için yapılan suni teneffüs, kalp masajı, tampon, turnike gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
İlk yardım nedir ve nicin onemlidir Bir kaza ya da hayatı tehlikeye duşuren bir durumda, sağlık gorevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da kazazedenin durumunun kotuleşmesini onlemek icin, ilac kullanılmadan yapılan uygulamalara ilkyardım denir Kaza hastalık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
210
Ilk destek niçin önemlidir özet olarak data Bir kimse hastalandığında ya da kaza geçirdiğinde beraberseniz ivedi müdahale etmeniz gerekir Hastalıklara kalp ile ilgili sorun, bayılma, sara nöbeti geçiren hastalıkları misal verebiliriz Kazalarsa ekmeği keserken parmağını kesmek, merenden iner...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
İlk yardım neden onemlidir? Aşağıda sizlerle paylaşacağımız kısa yazıda ilk yardım nedir onemi ve ilk yardım hakkında bilmeniz gereken bircok şey oğrenebilirsiniz İnsan, hayatı boyunca ilk yardımı gerektiren durumlarla karşılaşabilir Savaşta henuz ateş hattında yaralıyı kendisinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
858,497Konular
982,549Mesajlar
30,285Kullanıcılar
akmadsSon üye
Üst Alt