Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ilk yardımda kalp masajı nasıl yapılır

ilk yardımda kalp masajı nasıl yapılır
0
165

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
ilk yardımda yürek masajı nasıl yapılır

Dolaşımın Etkinliği Nasıl Sağlanır? (CPR Yürek Akciğer Masajı)

Yürek durmuşsa hemencecik kalp masajına başlanır
Hasta sert bir zemine yatırılır ve bir yanında diz çökülür
Göğüs kemiğinin(iman tahtası) üçte bir alt ucuna bir elin avuç içi sıkıca yerleştirilir, diğer elin aya bunun üstüne konur Parmaklar hastaya dokunmamalıdır
Kollar düşey tutularak (Bilek ve dirsekler bükülmeden) değişmez ve ritmik bir şekilde göğüse 45 cm bastırılır
Arada nabız denetim edilerek dakikada 60 kere almak üzere dolaşım başlayıncaya dek devam edilir *

Similar threads

ilk yardımda kalp masajı nasıl yapılır Dolaşımın Etkinliği Nasıl Sağlanır? (CPR Kalp Akciğer Masajı) Kalp durmuşsa hemen kalp masajına başlanır Hasta sert bir zemine yatırılır ve bir yanına diz cokulur Goğus kemiğinin(iman tahtası) ucte bir alt ucuna bir elin avuc ici sıkıca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
BIRINCIL YARDIM NEDİR? Herhangi bir kaza yada yaşamı tehlikeye düşüren durumda, sağlık durumu görevlilerinin yardımı sağlanıncaya değin,hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek nedeniyle, ilaçsız olarak yapılan uygulamalara ilkyardım denir BIRINCIL YARDIM...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
yürek masajı ilk yardım, Suni Solunum ve Yürek Masajı Yapay Solunum ve Yürek Masajı Suni Solunum ve Kalp Masajı Kendi kendine solunumun olmadığı durumlarda, akciğerlerin havalandırılmasını sağlamak ve durmuş olan kalbi bitmiş çalıştırmak için yapılan işlemler Boğulma, asılma, elektrik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
yürek durmasının belirtileri,Yürek Durması birincil yardım,Yürek Durmasında ilk yardım Ani Kalp Durmasında ilk takviye,Kalp Durması nedir neden olur,Kalp Durunca neler yapılmalı Kalbin kasılıp gevşeme şeklindeki çalışmasının, dolayısıyla vücuttaki kan dolaşımının yapılamamasına yürek durma*sı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Kalp Masajı Nasıl Yapılır ? Kalbinin durduğu anlaşılan bir kişi için ilk yardım usullerinden kalp masajı yapılması hayat kurtarıcı bir yöntem olacaktır Böyle bir durumda öncelikle 112 Acil Servis aranmakla beraber, bilen biri tarafından kalp masajı da uygulanmaya başlanırsa önemli bir iş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
858,497Konular
981,586Mesajlar
29,694Kullanıcılar
CarlotdmSon üye
Üst Alt