Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlkadım Ayakkabısı Nedir, Nasıl Olmalıdır?

İlkadım Ayakkabısı Nedir, Nasıl Olmalıdır?
0
204

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bir kadın için hayatınızın dönüm noktalarından bir her birine gebe olduğunuzu öğrendiği andır Artık hayatınızın ve evliliğinizin diğer bir dönemine geçmiş olursunuz ve aklınız fikriniz adamakıllı bebeğinizde olur Karar alırken, yeni adımlar atarken öncelikle çocuğunuzu düşünür ve zarar görmesini katiyen istemezsiniz Hemen Şimdi hamileyken, bebeğinizi en doğru şekilde büyütmeniz için size yol gösterecek bir sürü kaynağa başvurur, uzmanlara danışırsınız Bebeğiniz az önce karnınızdayken ona şarkılar söylemeye, hikâyeler okumaya, onunla dertleşmeye başlarsınız Aile olmanın, annebaba olmanın farkına her geçen daha pozitif farkına varır, bazen çocuğunuzla birlikte büyüdüğünüzü hissedersiniz*Bir kadın için hayatınızın dönüm noktalarından bir parça başına hamile olduğunuzu öğrendiği andır Artık hayatınızın ve evliliğinizin başka bir dönemine geçmiş olursunuz ve aklınız fikriniz en ince ayrıntısına kadar bebeğinizde olur Karar alırken, yeni adımlar atarken başta çocuğunuzu düşünür ve hasar görmesini asla istemezsiniz Henüz hamileyken, bebeğinizi en doğru şekilde büyütmeniz için size yol gösterecek bir sürü kaynağa başvurur, uzmanlara danışırsınız Bebeğiniz demin karnınızdayken ona şarkılar söylemeye, hikâyeler okumaya, onunla dertleşmeye başlarsınız Aile olmanın, annebaba olmanın farkına her geçen daha fazla farkına varır, bazen çocuğunuzla birlikte büyüdüğünüzü hissedersiniz
Bebek doğduktan sonra ilk telaşlanılan, çok büyük heyecanlar yaşanmasına neden olan dönem, bebeğin ufak ufak yürümeye başladığı dönem olur Hem çok heyecanlanıp insanın yüreğini tez canlı yapar, keza de bu işlem annelerin bebekleri için soğukkanlılıkla ilk adım ayakkabısı araştırmaya başlamasının habercisi olur
Ilk adım ayakkabısı seçerken birçok dikkat edilmesi gereken parametre vardır Bunların en başında gelen ise, uzmanların bebeklerin evde pabuç giymesini önermemeleridir Çünkü ayakta bir milyon ter bezi bulunur ve bebeklerin üçgenin taban olmayan kenarı tabanı çok ufak olduğu için fazla artı terler Minik ayakların rahatça hava almasını sağlamak için de evde ayakkabısız dolaşmaları önerilmektedir Lakin bebeğinizi dışarı dışlamak istediğinizde ona mutlaka ayakkabı giydirmeniz gerekeceği için de, pabuç alırken uyarı etmeniz gereken parametreleri araştırıp bilinçlenerek alış verişe çıkmanız gerekir
Ilk adım ayakkabısı alırken dikkat edilmesi gereken hususları planlamak gerekirse;
• Bebeğinizin but tabanı şekli 2 ila 3 yaşında oturur Bu yüzden bebeğe ortopedik kundura alınmalıdır Ama konusunda bilirkişi birçok kundura firması olmasına rağmen, işin ticari boyutundan dolayı ortopedik kundura bulmak birazcık şiddet olabilir
• Birincil adım ayakkabısı, bebeklerin ayağı, yetişkinlere tarafından daha seri terlediği için, bebeğin ayağının hava almasını ve kuru kalmasını sağlayacak malzemelerden üretilmiş olmalıdır
• Bebekler yürümeye çalıştıkları dönemlerde çok hareketli olacakları için ilk adım ayakkabısı ayak burkulmalarına neden olmayacak bir kalıba sahip olmalı, botlardaki gibi bir boğazı olmamalı, olsa bile bebek ters bastığında but bileği hareketlerini engellemeyecek esneklikte olmalıdır
• Birincil adım ayakkabısının burun kısmı da elastik olmalı, bebeğin parmaklarını sıkıştırmamalıdır
• Mağazaya gittiğinizde dürüst ayakkabı seçimini bebeğinizin hareketlerinden anlayabilirsiniz Bu yüzden bebeğinizin yorulmamış ve ayaklarının şişmemiş olmasına da uyarı etmelisiniz Ayakkabının içinde bakımlı eden bebek, yürüme ricası göstererek size seçim yapmanızda yol gösterecektir
• Ayak şeklini alması ve teri emmesi açısından ise doğal cilt, yumuşak ve esnek ayakkabılar, pamuklu çoraplar tercih edilmelidir
• azami ayda bir kere pabuçbacak uyumu kontrol edilmeli, ayağın gelişimini müdahale etme riskinden dolayı ayağa tam oturan ayakkabılar tercih edilmelidir
Bebeklerin çok iyi halleri, yürümeleri ile taçlanır Bundan sonraki her gelişmenin de habercisi olan bu süreçlerde aileler bebeklerinin daha gizli yürüyebilmeleri için içten seçimler yapmalıdır
Kaynakça:
mavikadincombebekbirinciladimve1matembebekayakkabisinasilolmali