Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlkyardım Hangi Durumlarda Yapılır

İlkyardım Hangi Durumlarda Yapılır
0
67

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
İlkyardım Ne Zaman Yapılır?
İlkyardım Hangi Durumlarda Yapılabilir
Hangi Durumlarda İlkyardım Yapılır

İlkyardım hayatın kurtarılması yada durumun kotuye gitmesini onleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi arac gerec aranmaksızın, mevcut arac ve gereclerle yapılan ilacsız uygulamalardır

Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye duşuren bir durumda, sağlık gorevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar yapılan yardımdır

Kaza geciren, yaralanan ya da birdenbire hastalanan kişilere, yaşamsal tehlikeyi atlatıncaya kadar uygulanan her turlu yardım ve tedavi yontemine ilkyardım denir

İlkyardımın birinci ilkesi hastanın ya da yaralının yaşamını kurtarmak, ikincisi durumunun daha kotuye gitmesini onlemek, ucuncusu ise tumuyle iyileşmesine yardımcı olmaktır Hastanelerin acil servisleri de bu amacla kurulmuştur Ama yaralıyı ya da hastayı bir hastaneye ulaştırıncaya kadar gecen zaman cok onemlidir Bu gibi durumlarda cevredeki kişilerin nasıl davranılacağını bilmesi ve ilk onlemleri alması yaralının ya da hastanın yaşamını kurtarabilir Bu yuzden her evde iyi bir ilkyardım elkitabı ile cocukların ulaşamayacağı bir dolapta saklanan bir ilkyardım cantası bulunmalıdır

Similar threads

İlk yardım nasıl yapılır İlkyardım nedir ne zaman yapılır İlkyardım hayatın kurtarılması yada durumun kotuye gitmesini onleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi arac gerec aranmaksızın, mevcut arac ve gereclerle yapılan ilacsız uygulamalardır Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
İlkyardım Ne Zaman Yapılır? İlkyardım Hangi Durumlarda Yapılabilir Hangi Durumlarda İlkyardım Yapılır İlkyardım hayatın kurtarılması yada durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile durum uygun, tıbbi malzeme aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
İlkyardım resimleri İlk Yardım Resimleri Goruntuleri İlk Yardım ile ilgili gorseller İlkyardım Gorseller İlkyardım Gorsel Kaza durumlarında ,sağlık gorevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar,hayatın kurtarılması ya da durumun daha kotuye gitmesini onlemek amacıyla,ilacsız olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
İlk Yardım İle İlgili Yazı, İlkyardım, hasta veya yaralı kişiye, daha ciddi bir tıbbi yardım uygulanmadan once yapılan ilk bakımdır İlkyardımın amacı, durumun kotuleşmesini onlemek icin aktif olarak mudahale etmek, yaşam desteği sağlamak, yaralının etkin tedavisini başlatmak, zararı en aza...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
kaza anında ilkyardım kim tarafından nasıl yapılır Cevap: ilkyardım kim tarafından yapılmalıdır İlk yardım, Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye duşuren bir durumda, sağlık gorevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kotuye gitmesini onlemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
858,497Konular
982,004Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt