Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlkyardım Hataları

İlkyardım Hataları
0
90

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
İlkyardım Hataları Nelerdir?
Ilkyardımda Yapılan Hatalar Ve Yanlışlıklar
Birincil destek nasıl yapılmalı birincil yardımda yaptığımız 10 büyük kusur

Özel bir eğitimden geçerek insan vücuduna engelleme konusunda yasalarla yetkilendirilmiş kişilerin bir takım tıbbi cihazlar ve ilaçlar kullanarak yaptığı müdahalelere “acil tedavi denir ve ilkyardım uygulamalarıyla karıştırılmamalıdır
Belirtilen bir ilkyardım eğitimi görmüş bir birey sertifikalı olsa deha bir afiyet personeli gibi davranamaz ve benzer yetkilere sahip değildirIlk yardımın gerektiği durumlarda yapılan büyük yanlışlar insan hayatını tehlikeye sokabiliyor bu yüzden birincil yardım konularını daha iyi öğrenelim ve aşağıda sıraladığımız hataları yapmıyalım

Elektrik çarpması, etkisi gözle görülmese bile ceset içinde önemli hasarlara yol açabilir
Elektrik çarpmaları: Gözle görünür bir zarar olmasa bile, elektrik çarpması durumunda hastaneye gitmelisiniz

But burkulmaları: Sıcak kompres yapmayın Buzla ovun Ayağınızı basarken acıyorsa mutlaka hastaneye gidin, ayağınızda kırık veya çatlak olabilir

Yanıklar: Yanıklara buz, tereyağı ya da yağlı başka bir şey sürmeyin Yanık yeri havlu ya da battaniyeyle sarmayın çünkü iplik parçaları deriye yapışabilir Ciddi yanıklarda su toplamış torbaları patlatmayın ve deriye yapışmış kumaş parçasını çekmeyin Hafif yanıklarda yanan yeri yıkayın ve harici antibiyotik sürün Gözlerde, ağızda, genital organlarda oluşan her türlü yanıkta hafif bir yanık olsa bile mutlaka hastaneye gidin Avuç içinizden daha büyük bir alanın yandığı, su toplama oluşan veya ateş yükselmesine niçin olan her türlü yanık için hastanaye gitmelisiniz

Kopmuş diş: Benekli bile olsa kopan dişi temizlemeye kalkmayın Dişi süt içine koyun ve acil servise gidin Şanslıysanız, dişinizi yerine takabilirler

Parmak kopması: Bir insanın parmağını koparması maalesef fazla kolay olabilmektedir Sebzeleri doğrarken ya da elektrikli testereyle meslek yaparken başınıza gelebilir Kopan parçayı doğrudan buz torbasına koymayın Kopan parçayı ıslak beze sarın Bunu su geçirmez bir torbaya yerleştirin Ve BU torbayı buzun içine koyun Hastaneye vardığında hastayı hemen ameliyata alacakları için, midesinin boş olması en iyisidir Eldeki veya vücuttaki yaraya gelince, kanamayı önlemek için önce buz bastırın ve sonradan kuru ve pak bir bezle bağlayın

Şu durumlarda da acil servise gitmeniz ya da telefonla yarcım istemeniz gerekir:

Göğüs ağrısı,bayılma,göz kararması,kontrol edilemeyen kanama veya nefes alamama durumları

Burun kanaması: Arkaya yaslanmayın Kanama durduktan sonra sümkürmeyin ya da öne eğilmeyin Düşey durumda oturun, öne doğru eğilerek burnunuzu (burun kemiğinin hemencecik altından) 10 dakika dek sımsıkı tutun 15 dakika daha sonra kanama hala devam ediyorsa (veya kan yuttuğunuzu hissediyorsanız) acil servise gitmeniz gerekmektedir

*

858,498Konular
982,062Mesajlar
30,050Kullanıcılar
allesaliSon üye
Üst Alt