bilgisayarci
FD Üye
İlmek İlmek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket pasta kreması (sade)
- 1 paket muzlu puding
- 4 tablet sütlü çikolata
- 3-4 adet muz
- 1 hazır pasta tabanı (kakaolu)
- Yarım su bardağı su veya süt
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Toz karışım
- 3.5 su bardağı süt
- Toz karışım
- 1.5 su bardağı süt
- 160 gram sütlü çikolata
- 1 paket krema
İlmek İlmek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak muzlu pudingimizi tarifine göre pişirelim.
- Piştikten sonra ılıması için bir kenara alalım.
- O sırada ganajımızı hazırlayabiliriz (ocakta ılıttığımız kremamızın içine çikolatalarımızı kırıp karıştırarak eritelim ve ganajımız hazır ???????? )
- Muzumuzu da doğrayabiliriz bu arada ????. Doğranan muz ve ılıyan pudingimizde hazırsa pasta tabanımızı pastamızı hatırlayacağımız tabağa alabiliriz ????
- Pasta tabanını 2 parçaya böldükten sonra alt tabanımız hazırlamış olduğumuz şekerli su ile ıslatabiliriz (çok fazla ıslatmayın sulu olmasın ????)
- Islatılan tabana pasta kremasından sürdükten sonra üzerine yuvarlak dilimler halinde doğradığımız muzlarımızı dizelim.
- Üzerine bıçak yardımı ile doğradığımız çikolatalarımızı gezdirdikten sonra 3-4 yemek kaşığı muzlu pudingimizden de gezdirelim (bence pastanın ana maddesi hangi meyve ise o meyvenin pudingini kullanmalıyız çünkü efsane oluyor ????)
- Ardından üst tabanı da şekerli su ile ıslattıktan sonra alt tabanımızın üzerine yerleştirelim.
- Ardından pasta kreması ile iyice etrafını kapattıktan sonra dilediğiniz gibi şekillendirin ben ilmek ilmek örülmüş görüntüsü verdim ve yan tarafını da çikolatalı ganaj ile süsledim ????
- En az 2-3 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz ???? afiyet olsun canlar????????❤.