İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 3 tane tavuk but
- 2 adet soğan
- 2 adet biber, domates
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kuru nane
İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda biraz bekletelim.
- Ardından butları küp şeklinde doğrayarak tavada kızartıp bir kenara koyalım.
- Ardından soğanları tavaya alıp yağda kızartalım daha sonra biberleri julyen doğrayıp soğanların üstüne aktaralım.
- Doğradığınız domatesleri de üstüne ekleyip, baharatlarını ekleyelim.
- Kenara koyduğumuz tavukları da üstüne ekleyip biraz daha haşladıktan sonra kenara koyalım.
- Daha sonra patlıcanların yağda her tarafını kızartalım.
- Daha sonra fırın tepsisine dizin patlıcanları.
- Tepsiye dizdiğiniz patlıcanları boydan bir kesik atıp içini açalım.
- Daha sonra iç harcını patlıcanların içine koyalım.
- Ve tavada kalan iç harcın suyunu da tepsiye aktarıp yemeği fırına verelim.( tavuk but, isteğe bağlıdır).