
İmam Bayıldı Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 1 büyük soğan
- 2 büyük domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1 büyük sivri biber
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Çeyrek bulyon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Maydanoz
- Salçalı sos
- Sıvı yağ
İmam Bayıldı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yıkayın şeritler halinde kesin.
- Bol tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.
- Daha sonra iyice yıkayın kağıt havlu ile kurulayın bir tencereye sıvı yağ koyun kızdırın.
- İçine atın hafifçe kızartın.
- Daha sonra fırın tepsinize alın ortalarını kesin.
- Bir kenara kaldırıp ayrı bir tencereye sıvı yağ ve soğanı koyun.
- İçine biberi ekleyin kavurun.
- Daha sonra sarımsak ve domatesleri de ekleyin içine bulyon ve baharatlarını atın. 5 dakika kadar pişirin
- Daha sonra ortasından kestiğiniz patlıcanların içine paylaştırın.
- Hepsini ardından bir kaseye salçalı sos yapın.
- Bir kase kadar da su koyun tepsiye dökün.
- 180 derece fırında pişirin.