
İmam Bayıldı Zeytinyağlı Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo patlıcan
- 5 adet soğan
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 er çay kaşığı kimyon ,karabiber, pulbiber
İmam Bayıldı Zeytinyağlı Karnıyarık Tanımı Yapılışı
- İç materyal için; Soğanları iri biçimde piyazlık doğrayın .
- Sarımsak ve yeşil biberi kıyın.
- Hepsini yarım çay bardağı sıvı yağ konulmuş tavada kavurun.
- Kabuğu soyulmuş kapya biberlerinide irice doğrayın bu karışıma ek edin ,tuz toz şeker, bir tutam karabiber ek edin soğumaya bırakın.
- Patlıcanları alaca halde soyun bıçakla delikler açın sıvı yağ ve tuzla ovun .
- 200 derecede yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen patlıcanların karnını uzunlamasına bıçakla çizik atın hafif tuz serpin iç gereçten doldurun. Borcama dizin.
- Sos için; suyu bir kaseye dökün .
- Zeytinyağı ,tuz ,salça ,kimyon, karabiber ,pul biber ekleyin .
- Borcamın yerine dökün.
- 200 derecede 15-20 dk daha pişirin.
- Ilık yahut soğuk servis edebilirsiniz.