İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet domates
- 2 adet biber
İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup, yarım saat tuzlu suda bekletin. Patlıcanları kurulayın, kızgın yağda kızartıp fazla yağını alması için havlu peçete üzerine alıp bir kenarda bekletelim.
- Sıvıyağı tencereye alalım yağ ısındıktan sonra küçük küpeler halinde doğradığımız soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
- Salçayı ilave edelim. Soğan ve salçayı birlikte kavurmaya devam edelim. Dilerseniz bu aşamada isteğinize göre kapya biber yada yeşil biber de koyabilirsiniz ben eklemedim.
- Küçük küpler halinde doğradığımız domatesleri de ekleyelim ocağın altını kısıp domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Domatesler öldükten sonra dilediğiniz kadar baharatları ve tuzu ilave edip altını kapatalım.
- Tencereye patlıcanları dizelim ortalarını kaşık yardımı ile açalım. Hazırladığımız harcı ortalarına yerleştirelim.
- Üzerlerine de dilimlediğimiz domates ve biberleri yerleştirelim. Salçalı su hazırlayıp üzerlerine gezdirdikten sonra bir 15 dakika daha pişirip altını kapatalım. Şimdiden afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.