
İmambayıldı Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo kemer patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 4 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
İmambayıldı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanımızın üzerine yağ sürüp 20 dk kadar ısıtılmış fırında közlüyoruz.
- Patlıcanlar közlenene kadar kıymamızı hazırlıyoruz.
- Boş bir tavaya sıvı yağ soğan ve rendelenmiş sarımsağı biraz kavuruyoruz.
- Akabinde kıymamızı ve salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Üzerine yarım çay bardağı su dökelim suyunu çekene kadar kıymamız pişsin.
- Patlıcanlarımızı közlendikten sonra fırından çıkarıp üzerinden uzunlamasına keserek ortasını açıyoruz ve hazırlanan kıymamızı içerisine katıyoruz.
- Domateslerimizi halka biçiminde doğruyoruz, yeşil biberimizi doğruyoruz ve üzerine ve boş alanlara katıyoruz.
- İsteyen yemeğe ekstra salçalı su hazırlayıp dökebilir lakin ben katmadım yemeği susuz pişirdim ve çok hoş oldu hiçbir biçimde kuru olmadı esasen kıymamızın içindeki yağ ve patlıcana sürdüğümüz yağ kâfi oldu.
- Hazırladığımız yemeğimizi 180° fırında 20 dk da pişiriyoruz.