Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İmamoğlu: 75 günde 3.5 milyar TL tasarruf ettik, Cumhurbaşkanı memnun olmalı

İmamoğlu: 75 günde 3.5 milyar TL tasarruf ettik, Cumhurbaşkanı memnun olmalı

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
Kulis%2DBahceli%2DImamoglu%2Dicin%2DSurekli%2Dterliyor%2Ddedi%2D224674%2Ejpg

İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, evvelki akşam Kandilli’de Sevinç İnönü’nün mesken sahipliğinde 120 kişinin katıldığı bir yemekte açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı şad olmalı, 3.5 milyar TL tasarruf ettik, merkezi hükümetin sırtından yük alıyoruz" tabirlerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, Sevinç İnönü tarafından Kandilli'de düzenlenen ve 120 kişinin katıldığı yemek tertibinde Sözcü gazetesi muharriri Deniz Zeyrek'e konuştu.

Yorgo Papandreu, Celal Doğan, Ahmet Türk, Hikmet Çetin ve Altan Öymen üzere siyasetçilerin yanı sıra çok sayıda sanatçı, gazeteci ve diplomatın katıldığı yemekte İmamoğlu, Bodrum'da çekilen fotoğrafına ve İstanbul dışına yaptığı seyahatlere dair tenkitlere değindi.

'MESAİ MEVHUMUM YOKTUR'

İmamoğlu, kelam konusu tenkitleri şu sözlerle yanıtladı:

"Benim çok güvendiğim bir grubum var. Çalışma prensiplerimi beşerler biliyor. Mesai mevhumum yoktur. Çocuklarımı görmek hakkım. Çocuklarını görmeyenlerde yanılgı arasınlar. Beşerler beni güya 31 Mart'tan beri çalışıyormuşum üzere görüyor. İstanbul'un Gayrimenkul envanteri, mali envanter, araç ve işçi envanteri yok. İstanbul'un tüm envanterini halka göstereceğiz."

'İSRAFI GÖSTERDİK'

İmamoğlu, Yenikapı'da sergilenen araçlara yönelik tenkitler karşısında ise şunları söyledi:

"İsraf gözler önüne serilmiş, insanların içini yakmıştır. Beşerler israfı bu türlü anlamıştır. 50 milyon liralık yıllık tasarrufu beğenmeyenlere söylüyorum. Bu tasarrufla bir yıl içinde İstanbul'un çocuklarına vereceğimiz sütün bedelini çıkarmış olduk. Diğer bir örnek, yalnızca tek bir kıyafet ihalesinde birebir iş elbisesi, tıpkı kalite, daha fazla sayıda ve geçen yılın yarısı fiyat ortaya çıktı. Diğer ihalelerle de ayrıyeten 50 milyon liradan fazla tasarruf ettik.  Hem tasarruf edip israfı bitireceğiz, hem yapanları soruşturacağız. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Kaçak güreşmiyoruz. Yaptığımızı anlatıyoruz. Bu ekonomik krizde, bizim israfı engelleyerek, tasarruf ederek İstanbul bütçesine eklediğimiz her kuruştan, birinci Sayın Cumhurbaşkanı mutlu olmalı. 10.5 milyar TL'lik bütçe açığı 75 günlük önlemle 7 milyara indi. 3,5 milyar TL tasarruf ettik. Bunları açıklayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı 'Bırakın bunları' demek yerine bize takviye olmalı, eşlik etmeli, 'Hep birlikte hesap soralım' demeli. Merkezi hükümetin sırtından yük alıyoruz. Bu Türkiye'de öteki bir devri başlatıyor."

'ASIL KENDİSİNİN KOLTUĞU SALLANIYOR'

Yemekte ayrıyeten, Eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu da konuşmasında "Size zeytin kolu getirecektim, taşıması güç olduğu için zeytinyağı getirdim" sözlerini kullandı. Papandreu'nun bu sözlerinin akabinde kelam alan İmamoğlu ise, "Biliyorsunuz değil mi, seçim kampanyası sırasında bana Yunan dediler! Ne sakıncası varmış Yunan olmanın, onu da hiç anlamadık esasen.” dedi.

Lider İmamoğlu “Türkiye gördü ki, bu hoş ülke bir avuç insanın iradesi ile yönetilemez. İstanbul'da bunu başardık. Benim sandalyemin sallanması değerli değil, asıl kendisinin koltuğu sallanıyor!" dedi.