İncecik Hamur İle Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su + gerektiği kadar ilave
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı dolusu kuru maya
- 1 tatlı kaşığı dolusu şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- Açmak için su
- Sucuk, mantar, domates, biber, zeytin, mısır
- Kaşar peyniri (rendelenmiş)
İncecik Hamur İle Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ılık su, şeker ve maya bir kasede karıştırılır ve bir 5 dk mayanın aktifleşmesi beklenir.
- Yoğurma kabına un ve kalan malzemeler koyulur, aktifleşen maya da eklenip yoğrulmaya başlanır.
- Gerektikçe azar azar ılık su ekleyebilirsiniz ama asla un eklemiyoruz! ele yapışmayan hafif yumuşak bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğrulur.
- Hamurun ağzı kapalı bir şekilde 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Daha hızlı mayalanmasını isterseniz, fırınınızı bir 5 dk ısıtıp içine koyabilirsiniz.Siz malzemeleri hazırlayıncaya kadar mayalanmış olacaktır. ????.
- Hamur mayalanırken, üst malzemeleri güzelce yıkanıp ince ince dilimlenir.
- Sos için salça + diğer malzemeler karıştırılır, bir miktar suyla ezilip açılır. Koyu ketçap kıvamında olması yeterli, çok sulu yaparsanız pizza hamurumsu oluyor. ????.
- Gelelim en güzel kısma; mayalanan hamur yağlanmış fırın tepsisine alınır, elimizi de yağlayıp bastıra bastıra bütün köşelere eşit bir şekilde varıncaya kadar açılır.Ben iki elimi yağlayıp tepside çok rahat açıyorum. Siz dilerseniz merdaneyle çok un eklemeden açabilirsiniz.
- Açılan hamurun üzerine sos sürülür. Bir miktar kaşar peyniri serpilir. Bu malzemelerin daha iyi yapışmasını sağlar.
- Ardından dilimlediğimiz bütün malzemeler sırayla dizilir (kaşar peyniri hariç).
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında, 25 dk pişirilir.
- Daha sonra kaşar peyniri de ilave edilip, kaşar eriyinceye kadar pişirilir.
- Sıcak sıcak dilimlenip servis edilir. Nefis pizzamız hazır. ????????.
İncecik Hamur İle Pizza Tarifi Fotoğraflı Yapılışı