İncecik Krepler (Ben Bu İşi Biliyorum) Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
İncecik Krepler (Ben Bu İşi Biliyorum) Tanımı Yapılışı
- Bir kaba yumurtaları tuz ve toz şeker ile çırpalım.
- Güzelce çırptıktan sonra unun yarısını ek edip karıştırın.
- Ilık süt koyun tekrar çırpın, kalan unu ek edin, karıştırın.
- En son ocakta kaynamış suyu azar azar ek edip bir taraftan karıştırın ve en son sıvı yağı koyun, pürüzsüz olması kıymetli.
- Yanmaz yapışmaz yahut krep tavayı ocakta kızdırın, fırça yardımı ile yağlayın bir defa, yarım çorba kepçesini alıp tavaya yayın.
- Kepçeniz büyük ise yarımı da çok olabilir, yani incecik dökün, ve ocağa alın.
- Altı pişince spatula yardımı ile zıt çevirin ve altı kızarana kadar pişirin.