elektronikci
FD Üye
İncecik Sahur Bazlaması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- 4.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
İncecik Sahur Bazlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza un tuz ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Sütümüzü ısıtıyoruz ve su ile karıştırıp ek ediyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Çok cıvık olursa biraz un eği yapabilirsiniz hamurum ağzını kapatıp mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamuru eşit bezeler yapıp üzerine bir bez örtüp üç dört dakika bekletiyoruz.
- Bezeleri tek tek orta boyutta açıyoruz.
- Daha evvelce ısıttığımız tava da önlü gerili çevirerek pişiriyoruz.
- Soğumadan sıcak halde yağlayıp tüketiyoruz. Çok lezzetli ve pratik bu tanımımı kesinlikle denemelisiniz. ????şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.