İncir Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
İç doğuşu için;
- 1 kase incir reçeli
- Yarım çay bardağı ceviz içi
- 150 gr yumuşak margarin yahut tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı nişasta
- Aldığı kadar un
- Benmari yöntemi eritilmiş çikolata
İncir Dolgulu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Unu azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edin 10 dk dinlendirin.
- Bu ortada incirleri ince ince kıyın marmelat kıvamına getirin içine cevizi ekleyin ve karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın ve ortasını açıp iç harcını koyun ve tekrar yuvarlayın.
- Tepsiye yerleştirin 180 derecede hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın güzelce soğuduktan sonra üzerine benmari yordamı eritilmiş çikolatayı gezdirin ve servis tabağına alın afiyet olsun.