kuru incir receli tarifi,incir receli tarifleri,incir receli nasıl yapılır,incir receli yemek tarifi,turk incir receli tarifi,kuru incir receli,incir tatlısı tarifi,ham incir receli
ham incir receli
imagesincirreceliincirrecelitarifiincirrecelinasilyapilirresimli5ad461e7db912
MALZEMELER
1,5 kg ham incir
1,5 kg Toz şeker
1 adet limonun suyu
1,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
1 Soyulmuş incileri bir tencerede kaynattığınız suya atın ve 56 dakika haşlayın
2 Haşlanan incirleri hemen soğuk su dolu bir kaba alıp 34 dakika bekletin
3 Bu esnada tekrar temiz su kaynatın
4 Kaynayan suya soğuk su da bekleyen incirleri iyiyce sıkarak atın
5 34 dakika daha kaynattıktan sonra incirleri yine soğuk suya alın
6 Şeker ve 1,5 bardak suyu kaynatarak şurup haline getirin
7 Soğuk suda bekleyen acısı alınmış incirleri yine sıkarak şurubun icine atıp, ağır ateşte kaynatın
8 Şurup kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip altını kapatın
9 Recel sıcakken kavanozlara paylaştırıp, kapaklarını kapattıktan sonra tezgahın uzerine ters cevirerek soğutun
NOT:İsterseniz incirlerin bir kısmının icine karanfil koyarak bambaşka bir lezzet elde edebilirsiniz
Kuru incir receli
imagesincirreceliincirrecelitarifiincirrecelinasilyapilirresimli5ad461e9341a9
Malzemeler :
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım kg kuru incir
14 limon suyu
Yapılışı :
İncirleri akşamdan suya koyup bir gece bekletelim Ertesi gun incirleri, şeker ve suyla birlikte kaynatalım İncirler yumuşayıp şerbeti iyice koyulaşınca limon sıkıp biraz daha kaynatalım Ateşten alıp kavanozlara dolduralım
AFİYET OLSUN
ham incir receli
imagesincirreceliincirrecelitarifiincirrecelinasilyapilirresimli5ad461e7db912
MALZEMELER
1,5 kg ham incir
1,5 kg Toz şeker
1 adet limonun suyu
1,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
1 Soyulmuş incileri bir tencerede kaynattığınız suya atın ve 56 dakika haşlayın
2 Haşlanan incirleri hemen soğuk su dolu bir kaba alıp 34 dakika bekletin
3 Bu esnada tekrar temiz su kaynatın
4 Kaynayan suya soğuk su da bekleyen incirleri iyiyce sıkarak atın
5 34 dakika daha kaynattıktan sonra incirleri yine soğuk suya alın
6 Şeker ve 1,5 bardak suyu kaynatarak şurup haline getirin
7 Soğuk suda bekleyen acısı alınmış incirleri yine sıkarak şurubun icine atıp, ağır ateşte kaynatın
8 Şurup kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip altını kapatın
9 Recel sıcakken kavanozlara paylaştırıp, kapaklarını kapattıktan sonra tezgahın uzerine ters cevirerek soğutun
NOT:İsterseniz incirlerin bir kısmının icine karanfil koyarak bambaşka bir lezzet elde edebilirsiniz
Kuru incir receli
imagesincirreceliincirrecelitarifiincirrecelinasilyapilirresimli5ad461e9341a9
Malzemeler :
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım kg kuru incir
14 limon suyu
Yapılışı :
İncirleri akşamdan suya koyup bir gece bekletelim Ertesi gun incirleri, şeker ve suyla birlikte kaynatalım İncirler yumuşayıp şerbeti iyice koyulaşınca limon sıkıp biraz daha kaynatalım Ateşten alıp kavanozlara dolduralım
AFİYET OLSUN