Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İncir Reçeli

İncir Reçeli
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
incir-receli.jpg

İncir Reçeli Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo ham (olgunlaşmamış ) incir
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 litre su
  • 2 tane karanfil
  • 1-2 damla limon suyu

İncir Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İncirlerimizi güzelce yıkayıp, baş kısımlarını keselim, sütü çıkacaktır ancak merak etmeyin kaynadıkça acısı geçecektir.
  2. İncirlerimizi tencereye koyalım üzerine suyunu ek edelim ve 10-15 dk kadar kaynatalım.
  3. Suyununu süzelim ve tekrar su koyup kaynatalım tekrar süzelim. Yani acısı çıksın diye 2 sefer farklı ayrı kaynatalım ve süzelim.
  4. Daha sonra farklı bir kapta incirlerimizin şoklaması için buzlu suya koyalım ve 15 dk bekletelim.
  5. Bu sırada öteki bir tencerede 1 kilo şeker ve 1 litre suyumuzu yoğunlaşana kadar kaynatalım.
  6. Buzlu suda bekleyen incirlerimizi yeterlice süzelim, şerbeti yeterlice içine alsın diye çatalla delikler açalım ve yoğunlaşan şerbetimizin içine koyalım. (isterseniz elinizle tek tek incirlerin suyunu sıkıp şerbetin içine koyabilirsiniz‼️).
  7. Şerbetle birleştirdiğimiz incirlerimizi kısık ateşte yoğunlaşana kadar kaynatalım en sonda limon suyu ve karanfili ekleyelim.
  8. Daha sonra cam kavanozlarımıza koyalım.
  9. Benim yaptığım ölçü ile 1 kilo incir reçeli oldu. ????????afiyet olsun????????.
 
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt