İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet kuru incir
- 1 su bardağı ılık su
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 poşet krem şanti
- Hindistan cevizi
İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak küp küp doğradığımız incirleri ılık suda bekletelim yumuşayana kadar.
- Karıştırma kabına yumurta ile şekeri beyaz olana kadar çırpalım.
- Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpalım.
- İncirlerin suyunu iyice süzerek kekin hamuruna ilave edelim.
- Çekilmiş cevizi ilave edelim spatula yardımı ile karıştıralım.
- Sıvı yağ ile yağladığımız borcama kekimizin hamurunu dökelim.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında kekimizi yaklaşık 35 dakika pişirelim.
- Bu arada kekimizi ıslatmak için granül kahve toz şeker ve ılık suyu bir kaba alalım eriyene kadar karıştıralım.
- Keki fırından alalım 5 dakika sonra soğuyan kahveyi üzerinde gezdirelim.
- Muhallebisi için tencereye nişasta un toz şeker ve sütü alalım muhallebimiz göz göz olana kadar karıştıralım.
- Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alalım içine tereyağını eriyene kadar karıştıralım.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra içerisine krem şantiye ilave edelim mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştıralım.
- Muhallebiyi kekin üzerine boşaltalım her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
- Son olarak tatlımızın üzerini hindistan cevizi ile kaplayalım.
- Tatlımızı buz dolabına kaldıralım bir gece dinlenmesi gerekiyor.
İncir Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.