İncir Uyutması (Sadece İki Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 10 tane incir
- Antep fıstığı ya da ceviz
- Tarçın
İncir Uyutması (Sadece İki Malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İnciri 2 saat önceden ılık suya ıslayalım.
- Küçük şekilde doğrayalım.
- Sütümüzü mayalama sıcaklığına ayarlayalım.
- Pastörize süt de kullanabilirsiniz.
- Eli yakmayacak ısıda olmalı. Temassız termometreniz varsa 49 derece bu tatlı için uygun sıcaklık.
- Sütümüzden incirin üzerine dökelim ve blendırla iyice ezelim.
- Tenceredeki süt üzerine ilave edip iyice karıştıralım.
- Kaplarımıza koyalım ve üzerlerini örtelim.
- 2 saat dinlendirelim ve dolaba kaldıralım.
İncir Uyutması (Sadece İki Malzemeli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı