Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İncir Uyutması (Sadece İki Malzemeli)

İncir Uyutması (Sadece İki Malzemeli)
0
28

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
incir-uyutmasi-sadece-iki-malzemeli.jpg

İncir Uyutması (Sadece İki Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 10 tane incir
Üzeri için;
  • Antep fıstığı ya da ceviz
  • Tarçın

İncir Uyutması (Sadece İki Malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İnciri 2 saat önceden ılık suya ıslayalım.
  2. Küçük şekilde doğrayalım.
  3. Sütümüzü mayalama sıcaklığına ayarlayalım.
  4. Pastörize süt de kullanabilirsiniz.
  5. Eli yakmayacak ısıda olmalı. Temassız termometreniz varsa 49 derece bu tatlı için uygun sıcaklık.
  6. Sütümüzden incirin üzerine dökelim ve blendırla iyice ezelim.
  7. Tenceredeki süt üzerine ilave edip iyice karıştıralım.
  8. Kaplarımıza koyalım ve üzerlerini örtelim.
  9. 2 saat dinlendirelim ve dolaba kaldıralım.
Dipnot: doğal inek sütü ve doğal incir kullanırsanız lezzetini daha hoş hale getirirsiniz. Süt mayalacağınız zaman yaparsanız büyük kolaylık olur. Kıvamı muhallebi gibi oluyor. Süte karıştırıp hazırladığınızda tadına bir bakın gerek görürseniz şeker ya da bal ilave edebilirsiniz. Benim incirim çok tatlı olduğundan şekere gerek duymadım.

İncir Uyutması (Sadece İki Malzemeli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt