İncir Uyutması (Şekersiz İki Malzemeli) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram süt
- 8-10 adet incir
İncir Uyutması (Şekersiz İki Malzemeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü bir tencereye aktarıp, yoğurt mayalama sıcaklığına gelene kadar ısıttım (Serçe parmağınızı batırdığınız da dayanabilecek sıcaklıktaysa olmuş demektir)
- Benim incirlerim yumuşak olduğu için sıcak suda bekletme gereği duymadım.
- Fakat kullanacağınız incirlerin yapısı sertse yarım saat kadar sıcak su da bekletmeniz de yarar var.
- İncirleri küp küp doğrayıp, ısıttığım sütün içine ekledim.
- El blenderı ile incirleri güzelce parçaladım.
- Tamamen pürüzsüz ve hiç incir kesimi kalmayacak halde devam ettim.
- Tatlıyı kuplara paylaştırıp üzerini çay tabağı ile kapatıp, her yerini pak bir mutfak bezi ile sardım.
- Bu biçimde en az 3 saat fermente olması için bekledim.
- Sürenin sonun da buzdolabına kaldırıp, soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servise sundum.