iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:15 tane kuru incir 1 litre süt Yarım çay bardağı toz şeker (olmasa da olur) Üzeri için toz tarçın
Yapılışı:İncirler ıslatılır Yıkanıp ufak doğranır Süt ve şeker bir tencereye alınır Süt el dayanacak sıcaklığa gelene kadar ısıtılır(yoğurt mayalarken ısıttığımız gibi ) İncirin yarısı alınır Sütten de bir bardak kadar alınır Robotta beraber çekilir Kalan incirler ve robotta çektiğimiz incirli sütlü karışım tencerede kalan sütün üzerine eklenir İyice karıştırılır Bekletmeden kaselere doldurulur Oda sıcaklığında 34 saat üzeri temiz bir bezle örtülerek bekletilir Buzdolabında 34 saat dinlendirilir, soğutulur (tercihen 1 gece )
Yapılışı:İncirler ıslatılır Yıkanıp ufak doğranır Süt ve şeker bir tencereye alınır Süt el dayanacak sıcaklığa gelene kadar ısıtılır(yoğurt mayalarken ısıttığımız gibi ) İncirin yarısı alınır Sütten de bir bardak kadar alınır Robotta beraber çekilir Kalan incirler ve robotta çektiğimiz incirli sütlü karışım tencerede kalan sütün üzerine eklenir İyice karıştırılır Bekletmeden kaselere doldurulur Oda sıcaklığında 34 saat üzeri temiz bir bezle örtülerek bekletilir Buzdolabında 34 saat dinlendirilir, soğutulur (tercihen 1 gece )
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.