İncir Uyutması Tanımı İçin Materyaller
- 14 adet kuru incir
- 5 su bardağı süt
İncir Uyutması Tanımı Yapılışı
- İncirleri 15 dakika kaynar suda bekletiyoruz.
- Akabinde hepsini doğruyoruz. Bu esnada sütümüzü tencerede ısıtıyoruz.
- Yoğurt mayalama sıcaklığından bir tık sıcak olacak.
- Serçe parmağınızla içinizden 6’ya kadar sayın baya ısırması gerekiyor
- akabinde incirlerin içine ısınan sütten bir ölçü koyup el blenderıyla güzelce çekiyoruz.
- Tenceredeki süte aktarıp yeterlice karıştırıyoruz. Dilediğiniz kaselere hisse edebilirsiniz.
- Kapalı fırında üstleri bezle örtülerek 2 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Akabinde üstleri açık bir halde buzdolabına koyup 2-3 saat soğumalarını bekliyoruz ve afiyet olsun ????.