İncir Uyutması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt (5 su bardağı süt)
- 17 -18 adet kuru incir (İncirler büyükse 15 tanede olur)
- 1 paket vanilya
- İri çekilmiş ceviz
- Tarçın
İncir Uyutması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İncirleri yıkayıp sıcak suya koyalım 15 dk bekleyelim.
- Sütü tencereye alıp kaynatalım.
- Daha sonra elimizi yakar yakmaz düzeyine gelene dek soğutalım ( serçe parmağımızı süte daldırıp 5 e kadar sayalım 5e kadar dayanabiliyorsak sıcaklık uygundur)
- İncirleri küp küp doğrayalım ve blendera koyalım üzerine vanilya ve sütün yarısını ekleyelim.
- Blenderdan geçirelim.
- Daha sonra tencere de kalan sütün üzerine blendırdaki incir süt karışımını süratlice ekleyip katıştıralım.
- Kaselere tenceredeki karışımı süratlice paylaştırıp üzerlerine çay tabağı yada streç sinema kapatarak bir sofra bezi ile her tarafını kapatalım, saralım.
- 2 saat bu türlü bekletelim.
- 2 saat sonunda mayalanan tatlımızı buzdolabına alarak en az 1saat soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra üzerine ceviz ve tarçın ek ederek servis edelim. Afiyet olsun Çok tatlı sevenler varsa sütü şekerle kaynatabilir ben çok şekerli sevmediğim için şeker koymadım incirin şekeri çok kâfi oluyor hemde daha sağlıklı .