İncir Uyutması Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet incir
- 2,5 su bardasi süt
- 1 bardak su
İncir Uyutması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İncirler sıcak su içine konulup 1 saat kadar bekletilir.
- Yumuşayan incirler minik küpler halinde doğranıp bir kaba alınır.
- Süt tencereye alınıp ısıtılır. Yoğurt mayalama sıcaklığından 1 tık sıcak olunca altı kapatılır.
- Sıcak sütten kepçeyle alınıp incirlerin üzerine konulup blenderle biraz modüllü kalacak formda çekilip tencereye aktarılır.
- 1 çeşit karıştırıp kaselere hisse edilir. Ben kupları mayalanırken ılık kalorifer üzerine koydum yani olağan oda sıcaklığında da olur kaide değil.
- Üzerleri çay tabağı peçete yada streçle kapatıp pak bez ile örtülür. 2 saat bekletilir yani uyutulur.
- Sonra üzerleri açılır yani uyandırılır buzdolabına kaldırılır. 2-3 saat dinlendirilir yeterlice soğuduktan sonra afiyetle yenir.