İncir (Yemiş) Pestili Tanımı İçin Materyaller
- 3 kg yaş incir (Yemiş)
- Yağlı kağıt
İncir (Yemiş) Pestili Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yemişleri yıkadıktan sonra baş ve alt kısımları kesilir ve 3- 4 kesime bölünerek tencereye alınır.
- Tencereye alınan yemişler süratli ateşte 15 dakika rengi kahverengine dönünceye kadar daima karıştırılarak pişirilir.
- Daha sonra blenderden geçirilir ve 15 dakika daha orta ateşte pişirilir.
- Suyu çeken yemişler artık kurutulmaya hazır.
- Pişen yemişler yağlı kağıda ince bir formda sürülüp 3- 4 gün kurutmaya bırakılır.
- Kuruyan pestiller ince şeritler halinde kesilerek muska hali verilir ve buzdolabında saklanır. Tüm kış boyunca kullanılır. Afiyet olsun.